Kennisbericht

Geïnteresseerd in forensische problematiek? Praat weer mee!

Bernard ten Hag zet je aan het denken, geef ook je mening.

 

Zojuist verscheen op het kennisnet een tweede verslag van onze reporter Bernard ten Hag, die je daarmee aan de hand van artikelen op ons vakgebied aan het denken zet.

Deze tweede beschouwing is het vervolg op het artikel van Ward (2013) Addressing the dual relationship problem in forensic and correctional practice. Aggression and Violent Behavior, 18, 92-100.

Dit verslag spitst het probleem toe dat in deel één werd gepresenteerd en wijst naar oplossingen, maar stelt tegelijkertijd zeer kritische kanttekeningen.We hopen hier de discussie verder door te trekken. Het vorige deel is veel gelezen, maar de neiging om publiekelijk te reageren lijkt nog niet hoog. Toch zou het voor ons vakgebied en voor de sectie heel interessant zijn om juist over de genoemde problematiek met elkaar in discussie te gaan. Verder zijn we ook benieuwd welke ideeën andere sectielden hebben om het kennisnet verder vorm te geven.

Dus ook nu weer geldt: alle reacties zijn welkom. Naast het artikel kun je eenvoudig je commentaar achterlaten, je kunt je reactie ook sturen naar mijn e-mailadres, waarna ik ze doorspeel naar Bernard. Op die manier kunnen we met elkaar bouwen aan een nieuwe vorm om met elkaar kennis te delen.

Elly van Laarhoven
voorzitter sectie forensische cgt

c.m.a.vanlaarhoven@uu.nl