Tweede webinar de Koepel: Evidence based behandelen van PTSS

door VGCt
2 minuten leestijd

Op 16 september is vanuit de Koepel de tweede webinar in een serie van drie gehouden. Deze webinars zijn (uitsluitend) bedoeld voor leden van de Landelijke Vereniging POH-ggz. Wel is de opname voor iedereen terug te kijken.

Onderwerp was dit keer ‘Evidence based behandelen van PTSS’. Dr. Suzy Matthijssen, vice-voorzitter van de Vereniging EMDR Nederland, neemt de deelnemers mee in de wereld van PTSS. Wat is PTSS eigenlijk en wat is dan complexe PTSS? En is trauma niet hetzelfde als PTSS? Op deze vragen en meer geeft zij antwoord.
Verschillende vormen van traumabehandeling zullen de revue passeren, zodat ook de poh’er-ggz beter weet wat de diverse therapieën inhouden. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan ideeën die er bestaan over traumabehandeling, zoals dat dissociatie gevaarlijk is, dat we beter van trauma af kunnen blijven en dat intensief behandelen voor veel mensen te zwaar en moeilijk is. Want kloppen die ideeën wel?

Suzy Matthijssen, klinisch psycholoog-psychotherapeut, senior onderzoeker, hoofd en boegbeeld van het Altrecht Academisch Angstcentrum. Daarnaast is ze verbonden aan de Universiteit Utrecht. Suzy is EMDR-supervisor, psychotraumatherapeut NtVP, supervisor VGCt, EFT-therapeut, heeft een NRGD registratie en schrijft Pro Justitia rapportages. Daarbij is ze voorzitter van de internationale EMDR Council en zit ze in de wetenschapscommissie van EMDR Europe. Ze doceert aan de opleidingen tot GZ-psycholoog en Klinisch Psycholoog.

De derde en laatste Koepel-webinar vindt plaats op vrijdag 2 december en wordt georganiseerd door de VGCt. Het onderwerp is dan ‘Evidence based behandelen van angst- en dwangproblematiek’.

De Koepel voor Effectieve Psychologische Behandelingen is een alliantie van Vereniging EMDR Nederland (VEN), de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) en de Vereniging voor Schematherapie (VSt). Samen staan wij voor de inzet van hoogwaardige evidence based behandelingen in de ggz en jeugdhulp.

Misschien ook interessant voor jou