E-learning ‘Eating Disorder Examination’ (EDE)

Leer wat het EDE-interview is en hoe je het afneemt

door VGCt
1 minuten leestijd

Voor de diagnostiek van eetstoornissen wordt de Eating Disorder Examination gebruikt. Van dit semigestructureerde interview bestaat een versie voor volwassenen (EDE) en een versie voor kinderen: de Child-EDE (Ch-EDE). Dit interview wordt in de Zorgstandaard Eetstoornissen omschreven als gouden standaard en aanbevolen als eerste keuze bij diagnostiek van.

Echter, lang niet alle zorgprofessionals die met eetstoornissen werken, zijn getraind in de afname van de EDE. Training is wel een voorwaarde om de EDE zelf te kunnen afnemen. Om het leren zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk te maken hebben prof. Sandra Mulkens en dr. Hermien Elgersma in samenwerking met BlendLeren en de VGCt een e-learning ontwikkeld die ondersteunt bij correct leren afnemen van de EDE. Hiervoor zijn de meest recente versies van de EDE en de Child-EDE vertaald en geüpdatet naar de criteria van de DSM-5.

De training bestaat uit een blended e-learning traject. De stappen van dit traject, de e-learning zelf en alle benodige documenten kun je vinden op het kennisnet van de sectie eetstoornissen en obesitas.

Misschien ook interessant voor jou