Podcast: Slaapproblemen

Jaap Lancee over slaapproblemen

door Mieke Ketelaars
3 minuten leestijd

Jaap Lancee is als assistent-professor verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en doet onderzoek naar nachtmerries en slapeloosheid. In deze tweede podcast aflevering interviewt Mieke Ketelaars, kennisredacteur van de VGCt, Jaap Lancee over het actuele onderwerp slaapproblemen. 

We horen steeds meer in de media over slaapproblemen. Of we ze nu beter herkennen of dat er sprake is van een echte toename is nog onbekend volgens Jaap Lancee, slaaponderzoeker aan de UvA. Maar dat ze impact hebben op het dagelijks leven is inmiddels wel duidelijk. In deze tweede aflevering van de VGCt-podcast duiken we in de wakkere wereld van slaapproblemen en de behandeling ervan. Waarom gaan mensen niet naar de huisarts met hun slaapproblemen? Hoe komt het dat huisartsen vooral medicijnen voorschrijven in plaats van cognitieve gedragstherapie? En waarom kun je beter minder lang in bed liggen als je last hebt van slapeloosheid?

Volg ons

Volg ons kanaal via Spotify of iTunes om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.

Heb je zelf een podcast-idee?

Heb je zelf een idee voor een onderwerp voor de VGCt podcast of wil je zelf meewerken aan een podcast? Stuur een e-mail naar communicatie@vgct.nl

Misschien ook interessant voor jou