Podcast: Ticstoornissen

Cara Verdellen over de wereld van ticstoornissen en de behandeling ervan.

door Mieke Ketelaars
3 minuten leestijd

Cara Verdellen is klinisch psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt en is in 2007 gepromoveerd op de gedragstherapeutische behandeling van Tourette. Zij heeft meerdere publicaties op haar naam staan en is een expert op het gebied van ticstoornissen. Recentelijk heeft zij als co-auteur het handboek Gilles de La Tourette uitgebracht. 

Gilles de la Tourette, een stoornis die vooral bekend staat als de scheldziekte. Onterecht volgens Cara Verdellen, klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Bovendien versterkt dit het al bestaande stigma. Maar wat is het dan wél? In deze eerste aflevering van de VGCt-podcast duiken we in de wereld van ticstoornissen en de behandeling ervan. Waarom duurt het vaak vijf jaar voordat een diagnose wordt gesteld? Hoe kunnen we ticstoornissen effectief behandelen? En welke ontwikkelingen kunnen we in de toekomst verwachten?

Volg ons kanaal via Spotify of iTunes om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.

Heb je zelf een podcast-idee?

Heb je zelf een idee voor een onderwerp voor de VGCt podcast of wil je zelf meewerken aan een podcast? Stuur een e-mail naar communicatie@vgct.nl

Misschien ook interessant voor jou