Webinar: Preventieve cognitieve therapie – Claudi Bockting en Evelien van Valen

Preventieve cognitieve therapie (pct) is een kortdurende interventie die effectief is in het voorkomen van terugval bij depressie

door VGCt
2 minuten leestijd

Claudi en Evelien gaan vooral in op het uitdagen van kerncognities die de kwetsbaarheid voor depressie verhogen. In plaats van het uitdagen van de negatieve kerncognities, wordt met deze methode het positieve netwerk geactiveerd. Deze manier van uitdagen staat ook wel bekend als de ‘Padesky methode’. De theorie achter de interventie wordt besproken en de interventiemethode wordt geïllustreerd met videomateriaal. Na afloop van de webinar kun je de interventiemethode toepassen in het kader van preventieve cognitieve therapie en in je eigen behandelingen.

Over de sprekers

Prof. dr. Claudi Bockting is klinisch psycholoog/psychotherapeut en supervisor VGCt. Daarnaast is ze hoogleraar klinische psychologie (AMC, RuG). Met haar onderzoeksgroep doet ze onderzoek naar psychologische interventies bij depressie en aanverwante psychische aandoeningen (angst, ptss, comorbiditeit) met een bijzondere aandacht voor lange termijn effecten, waaronder chroniciteit en recidivering. Ze is auteur van diverse boeken over cognitieve gedragstherapie. Daarnaast was ze hoofdredacteur van ‘Protocollen in de GGZ’ en schreef ze diverse hoofdstukken.

Drs. Evelien van Valen is neuropsycholoog / gz-psycholoog en cognitief gedragstherapeut VGCt en werkzaam bij het UMC Utrecht. Ook is ze docent bij RINO Amsterdam en RINO Groep. Ze combineert patiëntenzorg met onderzoek en slaat daarmee een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en de dagelijkse praktijk.

Praktische informatie

  • LET OP! De accreditatie van dit webinar is inmiddels verlopen
  • Het webinar is gratis te bekijken maar er zijn geen punten meer voor te verkrijgen
  • Wil je deze webinar gebruiken als lesmateriaal neem dan eerst contact op met de VGCt

Misschien ook interessant voor jou